privacy statement

Hallo, ik ben Fieke Rieken , oprichter van Bamboe Hart
Ik geef yoga en pilates lessen en workshops. Om dat goed te doen, bewaar en gebruik ik je persoonsgegevens. Dat doe ik zorgvuldig en met het oog op wettelijke richtlijnen. Ik heb het zo geregeld dat je zelf kunt bepalen wat ik met je gegevens mag doen. Wil je precies weten hoe dit zit? Dan kun je alle details vinden in mijn privacy statement, het verhaal hieronder. Heb je vragen? Stuur me gerust een berichtje.

Wat doe ik met je persoonsgegevens en met welk doel? Ik verwerk je naam en je email adres waarmee je je hebt aangemeld om regelmatig emails van mij te ontvangen. • Ik gebruik je gegevens als volgt: Via email en sociale media bied ik je regelmatig berichten aan. Ik stuur je nieuws en inspiratie en informeer je over voordeelacties en speciale aanbiedingen. • Ik volg je activiteiten op mijn websites. In technische taal heet dit ‘tracking’ en ‘profiling’. De software brengt je clicks op mijn websites in kaart. Hierdoor krijg ik een beeld van je voorkeuren. Daarop kan ik mijn aanbod dan automatisch afstemmen. Andere redenen – waarom ik je gegevens verwerk – kunnen zijn: • Je bent deelnemer aan een van mijn live of online trainingen. Ik wil je optimaal van dienst kunnen zijn. • Je volgt me via sociale media. Ik stuur je via die media berichten. • We e-mailen rechtstreeks met elkaar. • Ik handel je betaling en bestelling af.
Welke persoonsgegevens verwerk ik? • Voor- en/of achternaam • Adresgegevens • E-mailadres •  regio, gebruikte zoekmachine andere statistische gegevens over je verkeer op internet • Telefoonnummer, uitsluitend indien je deelneemt aan mijn live lessen of workshops • Informatie over je activiteiten op mijn websites • Andere relevante informatie die je zelf hebt verstrekt tijdens online trainingen en langs andere wegen. Van minderjarigen bewaar ik geen persoonsgegevens Mijn aanbod is uitsluitend bedoeld voor personen vanaf achttien jaar. Als je weet of vermoedt dat een minderjarige op wat voor manier dan ook haar persoonsgegevens aan mij heeft verstrekt, neem dan contact met me op. Dan verwijder ik deze gegevens.
Je persoonsgegevens bewaar ik niet langer dan nodig Uiterlijk na vijf jaar wis ik al je gegevens. Behalve je betaalinformatie, die verwijder ik na zeven jaar. Betaalgegevens moet ik zeven jaar bewaren vanwege fiscale regels.
Van mijn nieuwsbrieven kun je je eenvoudig zelf afmelden. Ik bewaar je gegevens nog maximaal vijf jaar maar ik stuur je geen nieuwsbrieven meer. In elk geval ontvang je vijf jaar na inschrijving een email waarin ik je de gelegenheid geef om je abonnement op de nieuwsbrief te verlengen. Je kunt dan toestemming geven dat ik je nieuwsbrieven blijf sturen en dat ik je persoonsgegevens voor nog eens maximaal vijf jaar bewaar en gebruik. Na enkele weken stuur ik je nog een herinnering. Indien je niet binnen vier weken op mijn verzoeken reageert, wis ik je gegevens volledig. Je ontvangt vervolgens geen berichten meer van mij. Wil je dat ik je gegevens al eerder dan vijf jaar volledig verwijder, stuur me dan een berichtje. Indien je deelneemt aan een online training, heb je voor onbeperkte duur toegang tot je trainingsaccount. In elk geval zolang je leeft of zolang mijn bedrijf blijft bestaan. Ik bewaar je persoonsgegevens dan ook zolang. Wil je de toegang tot de training stopzetten, stuur me een berichtje. Dan sluit ik je account, ik verwijder je gegevens volledig en je ontvangt ook geen email berichten meer van mij.
Je persoonsgegevens deel ik niet Ik verstrek je persoonsgegevens niet aan derden. Behalve aan bedrijven of medewerkers die deze gegevens in mijn opdracht verwerken of beheren vanwege de redenen en doelen die ik hierboven noemde. Met deze leveranciers spreek ik geheimhouding af in een contract. Bijvoorbeeld met mijn assistenten en met het bedrijf dat mijn websites bouwt en beheert. Dit betekent dat ze officieel garanderen en in de praktijk waarmaken dat ze volgens wetten, regels en afspraken omgaan met je gegevens, net zo veilig en zorgvuldig ikzelf. Ik ben en blijf eindverantwoordelijk. Voor de volgende taken huur ik bedrijven in die je persoonsgegevens verwerken: • Hosting online trainingen • Hosting websites • Hosting email • Statistische gegevens website bezoek • Online enquêtes • Financiële administratie • Assistentie • Archivering Cookies die ik gebruik Op mijn websites gebruik ik cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan mijn websites wordt opgeslagen op je computer, tablet of smartphone. De cookies de ik gebruik zijn noodzakelijk voor de technische werking van de websites en je gebruiksgemak. Cookies onthouden bijvoorbeeld je voorkeursinstellingen, waardoor je sneller kunt surfen. Ook kan ik met cookies je surfgedrag volgen, zodat ik mijn aanbod beter op je voorkeuren kan afstemmen. Je kunt je afmelden voor cookies door je webbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.
Je kunt je gegevens inzien, aanpassen of verwijderen Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien en door mij te laten corrigeren of verwijderen. De wet geeft je ook het recht op het maken van bezwaar tegen de verwerking van je persoonsgegevens en het recht op ‘gegevensoverdraagbaarheid’.
Wil je hier gebruik van maken, stuur me dan per email een specifiek verzoek. Je dient een kopie van je identiteitsbewijs mee te sturen. Dit om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan. Tip: Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Ik reageer zo snel mogelijk op je verzoek, in ieder geval binnen vier weken.
Je kunt een klacht indienen De bescherming van je persoonsgegevens neem ik serieus. Daarom neem ik passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Mocht er ondanks al mijn voorzorgen iets mis gaan, dan heb ik een actieplan klaarstaan, zodat ik de bevoegde instanties over het incident meteen kan inlichten en het probleem snel kan oplossen. Als je het idee hebt dat je gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn voor lekken, hacken of misbruik, stuur dan me dan een bericht. Een officiële klacht indienen kan bij de Autoriteit Persoonsgegevens, de nationale toezichthouder. Gebruik hiervoor de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteitpersoonsgegevens/tip-ons
Wie is aansprakelijk? Mijn bedrijf Bamboe Hart is formeel verantwoordelijk en aansprakelijk.
Contactgegevens info@bamboehart.nl. www.bamboehart.nl Fieke Rieken, Schubertlaan 15, 5251 HJ  VLIJMEN KvK nummer 51956748