Workshops

17 september Aroma yoga workshop NAZOMER

Het aarde element is verbonden met de nazomer.  Het is het enige element dat niet haar ‘eigen’ seizoen heeft maar tussen de seizoenen in zit. Het element aarde draagt de kracht van verbinding en balans. Bij het element aarde hoort de energie van de maag en milt meridianen, deze zullen dan ook aan bod komen tijdens deze workshop. De organen die verbonden zijn aan het element aarde, zorgen voor het opnemen, verwerken en het omzetten van voeding. Het verteren van voedsel maar ook van emoties. Loslaten wat niet meer nodig is en opruimen zodat nieuwe energie horend bij een nieuw seizoen verwelkomd kan worden. De combinatie van yin houdingen en essentiële oliën zorgen ervoor dat we de meridianen en de chakra’s die horen bij de nazomer weer in balans kunnen brengen. Een middag voor jezelf!

Wat is aroma yoga?
Aroma-yoga is yoga waarbij tijdens de yogahoudingen essentiële oliën worden gebruikt. Met behulp van de 100% pure olie die we tijdens de workshop gebruiken, kun je je yoga en meditatie beoefening nog meer verdiepen. De oliën ondersteunen je op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel vlak.

Wat gaan we doen tijdens de workshop?
We gaan essentiële oliën gebruiken tijdens de yoga en meditatie. Voordat we de olie gaan gebruiken is er eerst een kleine uitleg over de olie. Wat voor werking heeft de olie en waar kun je de olie allemaal voor gebruiken. De meeste oliën zijn voor meerdere dingen te gebruiken en daarmee leuk om te weten waar je een olie naast de yoga en meditatie ook allemaal voor zou kunnen gebruiken. Vervolgens doen we hier een aantal passende oefeningen bij. Aan het einde van deze aroma- yoga workshop ga je helemaal ontspannen weer naar huis.

Wie kan er allemaal meedoen?
Deze workshop is voor iedereen die interesse heeft in yoga en benieuwd is naar de werking van essentiële oliën. De les is voor alle niveaus. Als er vooraf blessures zijn of gezondheidsklachten waar we rekening mee moeten houden dan hoor ik dat graag.

Aanmelden voor de workshop kan via:
www.momoyoga.com/bamboe-hart/
of via f_rieken@outlook.com

Workshop 19.30-21.30
kosten 17,50 pp

—————————————————————————————————————————–

vrijdag 15 oktober Aroma Yin Yoga workshop

De herfst is een moment waarbij de energie zich weer terugtrekt, de bladeren vallen, het oude wordt losgelaten.

Een confronterende tijd voor dat deel in ons wat veiligheid zoekt, geen verandering wil.

Loslaten is vaak een beetje sterven en meestal gaat dat op een manier die je niet van tevoren had bedacht of had gewenst. Daar kan je verdriet in voelen en ook kan er weerstand opkomen tegen het leven.
Als het metaal-element, de longen-dikke darm meridianen, in balans zijn heb je een goed onderscheidingsvermogen, je kunt helder waarnemen en kan je het leven zoals het komt steeds meer aanvaarden.
Je ervaart innerlijke wijsheid op basis van de ervaringen die je nu hebt opgedaan in je leven.

‘We carry inside us the wonders we seek outside us.’ – Rumi

Yin Yoga is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze filosofie gaat uit van vijf elementen, vijf seizoenen en bijbehorende orgaan-meridianen.

Door langer in een ontspannen yogahouding te vertoeven, verzachten we het dieperliggende bindweefsel. In dit verbindende-weefsel bevindt zich het meridiaanstelsel: een energiesysteem met vertakkingen door heel je lichaam.

In deze workshop leer je de betekenis van de fase waar je je nu in bevindt op fysiek, emotioneel en mentaal vlak. Je doet specifieke oefeningen gericht op het zuiveren en stimuleren van de meridianen ​die horen bij dit seizoen. En dat ondersteunen we dan ook nog met bijbehorende aroma geuren.
Het is een kans om dichter bij jezelf te komen en je gezondheid een flinke boost te geven op een ontspannen, zachte manier.

19.30-21.30
kosten 17,50 pp