Workshops

vrijdag 15 oktober Aroma Yin Yoga workshop thema Herfst

De herfst is een moment waarbij de energie zich weer terugtrekt, de bladeren vallen, het oude wordt losgelaten.

Een confronterende tijd voor dat deel in ons wat veiligheid zoekt, geen verandering wil.

Loslaten is vaak een beetje sterven en meestal gaat dat op een manier die je niet van tevoren had bedacht of had gewenst. Daar kan je verdriet in voelen en ook kan er weerstand opkomen tegen het leven.
Als het metaal-element, de longen-dikke darm meridianen, in balans zijn heb je een goed onderscheidingsvermogen, je kunt helder waarnemen en kan je het leven zoals het komt steeds meer aanvaarden.
Je ervaart innerlijke wijsheid op basis van de ervaringen die je nu hebt opgedaan in je leven.

‘We carry inside us the wonders we seek outside us.’ – Rumi

Yin Yoga is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze filosofie gaat uit van vijf elementen, vijf seizoenen en bijbehorende orgaan-meridianen.

Door langer in een ontspannen yogahouding te vertoeven, verzachten we het dieperliggende bindweefsel. In dit verbindende-weefsel bevindt zich het meridiaanstelsel: een energiesysteem met vertakkingen door heel je lichaam.

In deze workshop leer je de betekenis van de fase waar je je nu in bevindt op fysiek, emotioneel en mentaal vlak. Je doet specifieke oefeningen gericht op het zuiveren en stimuleren van de meridianen ​die horen bij dit seizoen. En dat ondersteunen we dan ook nog met bijbehorende aroma geuren.
Het is een kans om dichter bij jezelf te komen en je gezondheid een flinke boost te geven op een ontspannen, zachte manier.

19.30-21.30
kosten 17,50 pp
inschrijven kan via f_rieken@outlook.com of via momoyoga


Zaterdag 23 oktober   Ouder & Kind Yoga

Yoga draagt bij tot de algehele ontwikkeling van het kind. De verschillende oefeningen, zowel actief als rustig en inspannend als ontspannend, maken dat de kinderen zich op hun eigen manier kunnen ontplooien. Tijdens de les proberen zij allerlei nieuwe lichaamshoudingen uit. Er wordt veel aandacht besteed aan dierenyoga en muziek. Ook zullen zij op een speelse manier met ruik-, proef-, voel- en ademspelletjes bezig zijn waardoor ze bewust de zintuigen leren ontdekken. Hierdoor komen ze meer in contact met zichzelf en dat bevordert hun innerlijke rust, concentratie, zelfvertrouwen en groei.
leeftijd 6-10 jaar kosten 20 euro per koppel

10.00-11.30 uur

———————————————————————————————————

Stiltedag   zaterdag 13 november   09.30-15.00
Nog voor de drukte van de feestdagen een heerlijk een dagje voor jezelf en met jezelf in stilte doorbrengen. Door het snelle tempo in ons leven vergeten we vaak om ons af te stemmen op onszelf. We gaan dan leven vanuit ons hoofd en we vergeten wie we werkelijk zijn en wat we echt van binnenuit willen. De bezieling dooft en we verliezen de essentie van ons leven uit het oog. Dit brengt spanning en disbalans. Ervaar hoe bevrijdend het is om een dag zonder smartphone door te brengen.

In stilte kunnen we tot rust komen. De wijsheid van ons hart neemt het over van al onze gedachten en twijfels. Verbinding met ons lichaam en de aarde zorgt voor balans en stevigheid. Stilte brengt focus, het maakt ons mindful. De drukte die we toelaten in ons dagelijks leven wordt in de stilte transparant en relatief. Onze prioriteiten verschuiven naar meer wezenlijke dingen die meer verdieping, groei en tevredenheid brengen.

Een Stilte Dag is voor iedereen die innerlijke rust zoekt door mindfulness, die op zoek is naar verdieping en bezieling, naar contact met het hart, om de basis van stilte te onderhouden en die benieuwd is naar wat de stilte voor een boodschap heeft.

Om 09.30 gaat de zaal open voor koffie en thee
op deze dag gaat de smartphone uit, praten we niet en lezen we niet, door samen in stilte te zijn wordt het stilteveld krachtiger.
we starten om
10.00 met korte uitleg, yoga, meditatie
12.00    Lunch, er staat een heerlijke gezonde lunch voor je klaar
13.00-15.00  Yoga, adem, meditatie, en meer.
15.00 afsluiting dag met nog wat lekkers en de mogelijkheid om ervaringen te delen. Kosten 55 euro per persoon