Massages

Alleen voor dames

Wist je dat massage de aanmaak van serotonine en oxytocine bevordert ?
Feel good hormonen die rust, ontspanning en een geluksgevoel geven.

Aroma Massage
Bij aromatherapie gebruiken we een plantaardige basisolie waaraan 100 % natuurzuivere etherische olie wordt toegevoegd.
De samenstelling zal per persoon verschillen omdat het mengsel wordt afgestemd op het doel van de massage. Een aromamassage heeft een nog diepere werking dan een gewone massage omdat het sterker op het lichaam en de geest doorwerkt.
De aroma’s spelen hierbij een centrale rol. De olie wordt opgenomen in de bloedstroom, door inademing en via de huid waar het ons lichaam beïnvloed.
Bepaalde geuren zullen ontspannend zijn en andere werken juist stimulerend.

Voor wie?
Een Aroma massage is uitermate geschikt voor mensen die last hebben van lusteloosheid, vermoeidheid , depressiviteit, hoofdpijn of migraine, algemene stressklachten of spier-en gewrichtsklachten.
Ook kan een aromamassage ingezet worden als onderdeel van een detox kuur.

De behandeling
Ik masseer 4x de rug en schouders met verschillende olie en na de 3e keer masseer ik voeten en onderbenen.
Basis massage is 1e keer massage om rust te krijgen in je hoofd, 2e ronde is voor je immuunsysteem,
3e ronde is voor je spieren en 4e ronde is weer om lekker fris naar huis te gaan
Maar je kan natuurlijk ook je klachten doorgeven zodat ik met de olie daarop kan afstemmen.


Etherische of essentiele oliën
Dat geur de gemoedstoestand beïnvloedt is bekend. De gevolgen van stress, zenuwen, neerslachtigheid  en energiegebrek zullen door de massage in combinatie met etherische olie verbeteren. Alle geurinformatie die wij krijgen wordt doorgestuurd naar het limbische systeem in de hersenen, de zetel van de emoties. De reukzin is de meest primaire van al onze zintuigen en als enige rechtstreeks verbonden met de hersenen. De meeste ingeademde etherische olie zal weer worden uitgeademd. Een klein gedeelte vindt zijn weg via de longen naar de bloedbaan of via het neusslijmvlies naar de hersenen. Ook de huid neemt de olie op d.m.v. de zweetkliertjes. Hoe meer aroma wordt aangeboden des te meer zal er ook in de bloedbaan en in de hersenen terecht komen.
De voedende olie zoals amandelolie en kokosolie voeden de huid maar komen niet in de bloedbaan terecht. De etherische oliën daarentegen hebben zeer kleine moleculen die helemaal in de huid doordringen en via de haarvaten opgenomen worden in het bloed.

Ik werk met 100 procent natuurzuivere olie, zonder toevoeging van synthetische producten.

Kosten
uur massage 45 euro