Massages

Alleen voor dames

Wist je dat massage de aanmaak van serotonine en oxytocine bevordert ?
Feel good hormonen die rust, ontspanning en een geluksgevoel geven.

Aroma Massage
Bij aromatherapie gebruiken we een plantaardige basisolie waaraan 100 % natuurzuivere etherische olie wordt toegevoegd.
De samenstelling zal per persoon verschillen omdat het mengsel wordt afgestemd op het doel van de massage. Een aromamassage heeft een nog diepere werking dan een gewone massage omdat het sterker op het lichaam en de geest doorwerkt.
De aroma’s spelen hierbij een centrale rol. De olie wordt opgenomen in de bloedstroom, door inademing en via de huid waar het ons lichaam beinvloed.
Bepaalde geuren zullen ontspannend zijn en andere werken juist stimulerend.

Voor wie?
Een Aroma massage is uitermate geschikt voor mensen die last hebben van lusteloosheid, vermoeidheid , depressiviteit, hoofdpijn of migraine, algemene stressklachten of spier-en gewrichtsklachten.
Ook kan een aromamassage ingezet worden als onderdeel van een detox kuur.

De behandeling
De behandeling bestaat uit een volledige lichaamsmassage (rug en schoudergordel, nek, armen, benen voor- en achterzijde) of een gedeeltelijke massage  (rug, schoudergordel, nek) en voeten.

Etherische of essentiele olien
Dat geur de gemoedstoestand beinvloedt is bekend. De gevolgen van stress, zenuwen, neerslachtigheid  en energiegebrek zullen door de massage in combinatie met etherische olie verbeteren. Alle geurinformatie die wij krijgen wordt doorgestuurd naar het limbische systeem in de hersenen, de zetel van de emoties. De reukzin is de meest primaire van al onze zintuigen en als enige rechtstreeks verbonden met de hersenen. De meeste ingeademde etherische olie zal weer worden uitgeadmend. Een klein gedeelte vindt zijn weg via de longen naar de bleodbaan of via het neusslijmvlies naar de hersenen. Ook de huid neemt de olie op dmv de zweetkliertjes.Hoe meer aroma wordt aangeboden des te meer zal er ook in de bloedbaan en in de hersenen terecht komen.
De voedende olie zoals amaldelolie en kokosolie voeden de huid maar komen niet in de bloedbaan terecht. De etherische olien daarentegen hebben zeer kleine moleculen die helemaal in de huid doordringen en via de haarvaten opgenomen worden in het bloed.

Ik werk met 100 procent natuurzuivere olie, zonder toevoeging van synthetische producten. Etherische olien zijn vluchtige bestanddelen van aromatiische planten , je vindt ze in bloemen, bladeren, schors zaden en wortels van planten.

Je kan kiezen uit de volgende behandelingen.
Detox
deze massage helpt het lichaam te ontgiften en de huid te zuiveren. Een ideaal middel om een detoxkuur te versterken. In de basisolie zijn de volgende etherische oliën verwerkt
grapefruit(sterk ontgiftend, stimuleert lymfestelsel, geeft energie en vochtafdrijvend), Jeneverbes
(ontgiftend, vochtafdrijvend, huidzuiverend en bevordert de doorbloeding) Sinaasappel (stimuleert de lymfestroom, is huidherstellend  vochtafdrijvend en werkt ontstoppend), Citroen (antibacteriele en antivirale en zuiverende werking, voert afvalstoffen af , verbetert de werking van het spijsverteringsstelsel.

Winter,
weerstand boost
Een echte oppepper die het immuunsysteem versterkt en de weerstand verhoogt met de volgende etherische olien, Citroen (antibacterieel, antiviraal en zuiverende werking, helpend bij lage weerstand) Oregano (natuurlijke antibiotica, versterkt afweersysteem is verwarmend en gaat vermoeidheid tegen. Elemi (geeft energie) sinaasappel (versterkt het immuunsysteem en citroengras (versterkt het immuunsysteem , geeft energie en bestrijdt vermoeidheid.

Relax
Stress speelt een belangrijke rol bij allerlei ziekten en aandoeningen. Kom tot rust bij deze sterk ontpannende massage als u te kampen heeft met overmaat aan geestelijke en lichamelijke stress. Mix van lavendel (rustgevend, ontspannend en slaapverbeterend) Marjolein  (sterk kalmerend en spierontspannend. Sinaasappel, (rustgevend en ontspannend) citroen (ontspannend bij geestelijke uitputting maakt de geest helder  en Benzoe (een van de krachtigste olien tegen stress gerelateerde klachten)

Souplesse
Een heerlijke massage bij pijnlijke spieren en gewrichten
Mix van Marjolein (spierontspannend en licht pijnstillend bij spier en gewrichtspijn) wintergroen (bij pijnlijke spierenen voor soepele gewrichten) lavendel (spierontspannend) arnica (bevordert doorbloeding, helpend bij pijnlijke en vermoeide spieren is spierverwarmend en geeft herstel na fysieke inspanning en citroengras (verbetert de doorbloeding en de spierspanning

Revitalize
Een aangename en vooral revitaliserende oppepper bij (over)vermoeidheid. Kom tot rust en krijg weer nieuwe energie door de volgende olie mix
Citroen (verfrist) Sinaasappel (opmonterend, ontspannend en stimuleert de lymfestroom) Jeneverbes (opwekkend en vitaliserend Elemi (geeft energie)  Oregano  Natuurlijke antibiotica gaat vermoeidheid tegen en verwarmend, bevordert het afweersysteem) en citroengras (werkt opwekkend, geeft energie en bestrijdt vermoeidheid.)

Let op bij het reserveren graag vermelden voor welke behandeling u kiest
de mix van olie kan ik dan van te voren klaar maken.

Kosten
uur massage 60 euro
45 minuten 45 euro