Workshops

Workshops op de planning:
28 november 2020 Stiltedag
30 oktober 2020 Aroma Yin Yoga thema herfst

Stiltedag  – zaterdag 14 november nog 1 plaats
zaterdag 28 november nog 1 plaats
zaterdag 9 januari 2021

Kom helemaal tot rust en laat je verwennen deze zomer op een stiltedag.
Je doet mee aan yoga, meditaties, aromatherapie en je wordt verwend met lekker en gezond eten en drinken.
Je trakteert jezelf op stilte en kunt zo je batterij weer helemaal opladen. Het is een goede manier om even afstand te nemen van je werk of dagelijkse bezigheden.
Een stiltedag vereist geen voorkennis of ervaring in meditatie of mindfulness,andere aandachtstraining of yoga. Het beoefenen van stilte, meditatie werkt versterkend als je het met een groep doet. Zo kan een stilte dag een eerste stap zijn naar regelmatig stil zitten met jezelf. Ben je al meer ervaren in het beoefenen van meditatie en mindfulness dan kan een stilte dag juist een heerlijke opfrisser zijn.
Programma:
Vanaf 09.30 staan koffie en thee klaar
10.00 uur starten we na een korte uitleg met yoga, meditatie, mindfulness
12.00  vegetarische lunch
13.00 even tijd voor jezelf met diverse mogelijkheden.
14.00  yoga en meditatie, aromatherapie
16.00  sluiten we af.
Een stiltedag is zoals het woord al zegt een dag vol stilte
een dag voor jou zelf een dag waarin je tot rust komt, waarin niets hoeft waarin alle stress van je af kan vloeien.
Een dag die we vullen met meditaties, bodyscan, mindfulness, yoga, aromatherapie open staan voor wat je ziet, hoort voelt en ervaart.
We houden de hele dag Mauna, nobele stilte, in acht, dit betekent niet spreken, geen gebaren naar elkaar, geen telefoons, niet schrijven  de aandacht puur gericht op jezelf.
met stiltetijd creëer je ruimte voor jezelf. Juist omdat je die dag jezelf centraal stelt doet zo’n dag je bijzonder goed.|Een heerlijke dag voor jezelf met lekkere/gezonde versnaperingen. Een gezonde lunch en koffie/thee.     Een echt cadeau voor jezelf !

Datum : zaterdag 5 september
Locatie : Bij mooi weer op een prachtige locatie in Berlicum, bij slechter weer in de Yoga studio.
kosten 55 euro pp inclusief heerlijke lunch , drankjes, hapjes en een kleine attentie.
Boeken kan via www.momoyoga.com/bamboe-hart/
of even mailen naar info@bamboehart.nl

Aroma Yin Yoga thema herfst.
Vrijdag 30 oktober
19.30-21.30
kosten 17.50 pp
We zijn aangekomen in oktober bij uitstek, voor mij tenminste, tijd om te bezinnen op de volgende fase.
De zomer is ten einde, al kunnen we in oktober vaak nog nagenieten van een heerlijke nazomer toch naderen de donkere maanden. Soms hebben mensen hier moeite mee waardoor er depressieve gevoelens op kunnen komen.

Een yin XL kan helpen om je draai te vinden in de omschakeling naar de volgende fase. Het metaal element is verbonden met de herfst. Metaal is volgens de TCM (traditional Chinese medicine) verbonden aan de long en dikke darm meridianen. De dikke darm laat in het fysieke lichaam het oude los en de longen laten het nieuwe binnen. Ook op emotioneel en mentaal niveau werken long en dikke darm door op het oude loslaten en het nieuwe verwelkomen. Metaal is een regulerende energie. Een enorm transformerende energie. Ook dat zie je terug in de natuur.

Als metaal in balans is kun je makkelijke keuzes maken en weet je wat je wel of niet zou moeten doen. Vaak betekent dit dingen loslaten. Loslaten is ook wat we zien in de natuur. Loslaten om je voor te bereiden om de volgende fase. Loslaten zodat het nieuwe kan komen. In de winter gaan we namelijk nog meer de diepte in, maar daar gaan we dieper op in de volgende yin XL 🙂  en in de lente mag het nieuwe zich weer aandienen.

Loslaten gaat vaak gepaard met verdriet. Verdriet is de emotie die de longen schaadt. Als verdriet een plek krijgt en geuit mag worden dan stroomt de energie door en is dit helend voor het systeem.

In een yin XL blijven we langer in de houdingen dan in een reguliere les. Langer in de houdingen blijven werkt verdiepend. Als de metaal energie in balans is dan hebben we vertrouwen en zijn we zelf verzekerd.

Hopelijk ben jij er vrijdag 30 oktober ook bij?
inschrijven kan via info@bamboehart.nl