Workshops

Workshops op de planning:
zaterdag 23 januari Stiltedag
vrijdag 29 januar Aroma Yin Yoga thema winter

Kom helemaal tot rust en laat je verwennen deze zomer op een stiltedag.
Je doet mee aan yoga, meditaties, aromatherapie en je wordt verwend met lekker en gezond eten en drinken.
Je trakteert jezelf op stilte en kunt zo je batterij weer helemaal opladen. Het is een goede manier om even afstand te nemen van je werk of dagelijkse bezigheden.
Een stiltedag vereist geen voorkennis of ervaring in meditatie of mindfulness,andere aandachtstraining of yoga. Het beoefenen van stilte, meditatie werkt versterkend als je het met een groep doet. Zo kan een stilte dag een eerste stap zijn naar regelmatig stil zitten met jezelf. Ben je al meer ervaren in het beoefenen van meditatie en mindfulness dan kan een stilte dag juist een heerlijke opfrisser zijn.
Programma:
Vanaf 09.30 staan koffie en thee klaar
10.00 uur starten we na een korte uitleg met yoga, meditatie, mindfulness
12.00  vegetarische lunch
13.00 even tijd voor jezelf met diverse mogelijkheden.
14.00  yoga en meditatie, aromatherapie
16.00  sluiten we af.
Een stiltedag is zoals het woord al zegt een dag vol stilte
een dag voor jou zelf een dag waarin je tot rust komt, waarin niets hoeft waarin alle stress van je af kan vloeien.
Een dag die we vullen met meditaties, bodyscan, mindfulness, yoga, aromatherapie open staan voor wat je ziet, hoort voelt en ervaart.
We houden de hele dag Mauna, nobele stilte, in acht, dit betekent niet spreken, geen gebaren naar elkaar, geen telefoons, niet schrijven  de aandacht puur gericht op jezelf.
met stiltetijd creëer je ruimte voor jezelf. Juist omdat je die dag jezelf centraal stelt doet zo’n dag je bijzonder goed.|Een heerlijke dag voor jezelf met lekkere/gezonde versnaperingen. Een gezonde lunch en koffie/thee.     Een echt cadeau voor jezelf !

kosten 55 euro pp inclusief heerlijke lunch , drankjes, hapjes en een kleine attentie.
Boeken kan via www.momoyoga.com/bamboe-hart/
of even mailen naar info@bamboehart.nl

​​​​​​​Aroma workshop WINTER
29 januari 19.30 – 21.30 uur
kosten 17,50
Tijdens deze les staan we stil bij het winterseizoen. De winter is in aantocht en bij uitstek het seizoen om Yin Yoga te beoefenen. Daar waar de natuur zich terugtrekt en de stilte op zoekt, zien we dit ook terug in het dagelijks leven. Dagen worden korter, kaarsjes gaan aan en dekens voor op de bank komen tevoorschijn. Wellicht merk je aan je lichaam dat het instinctief zoekt naar rust en de behoefte  heeft om in aandacht en verstilling te bewegen.

In de traditionele Chinese Geneeskunde is het winterseizoen verbonden met twee meridianen; de nier- en blaasmeridiaan. Deze lopen over de achterzijde van ons lichaam. Het gebied van de nierenergie bevindt zich in de onderrug. In deze les besteden we aandacht aan dat gebied, daarbij nemen de ook wervelkolom, de rug in zijn geheel en de binnenzijde van de bovenbenen mee. We zullen starten met een actieve maar rustige flow om het lichaam op te warmen en ruimte te maken. Om verstilling in ons lichaam op te zoeken, balans te ervaren tussen het Yin en Yang aspect op de mat en wat het betekent in ons dagelijks leven.

Op mentaal en emotioneel aspect gaan we werken aan onder meer (zelf)vertrouwen en het kunnen omgaan met de uitdagingen die 2021 voor ons in petto heeft. Vertrouwen op datgene wat komen gaat en in overgave te kunnen leven. Extra lang genieten van alles wat Yin Yang Yoga kan brengen. Doe mee en bereid jezelf voor op de winter. Je bent van harte welkom!