Yin Yoga

Vertragen, Verstillen, Verwonderen, Verdiepen, Vergaren van kennis.

Yin yoga focust zich op het mobieler maken van onze gewrichten. Het is een meditatieve vorm en geeft ruimte in het lichaam in de ruimste zin van het woord. Yin yoga houdingen worden dan ook op een passieve, maar wel intensieve manier beoefend en lang aangehouden (tussen de 2 en 5 minuten). Op die manier wordt eerder het bindweefsel dan de spieren opgerekt en gestimuleerd. Hierdoor worden gewrichten beweeglijker en actiever. Dit stimuleert meer opening en ruimte in ons lichaam; in het bijzonder rond het gebied van heupen, heiligbeen en de gehele rug.
Het effect van Yin yoga-houdingen is een flexibeler, energetisch stabieler, beweeglijker en uiteindelijk sterker lichaam.


Yin yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande hedendaagse leven. Als je in Yin yoga houdingen langere tijd (ver)blijft, kan deze vorm van yoga-beoefening een meditatief en rustgevend effect hebben. Yin Yoga werkt bij o.a. fybromyalgie, artrose, burn-out maar ook schouder en nek klachten en klachten in bekken en si gewricht. In de Yin Yoga lessen wordt geregeld gebruik gemaakt van essentiële oliën.