Workshops

 
XXL WORKSHOP AROMA YIN YOGA MET INVLOEDEN VAN CHINESE GENEESKUNDE
Zaterdag 23 maart
09.00-12.00 en dan lunch.
25 euro

Yin Yoga in de ban van de elementen

Herstel het contact met jezelf, laat de dagelijkse stress los en verlicht de spanning in je lichaam

Yoga en Chinese Geneeskunde, twee eeuwenoude praktijken met als gemeenschappelijk doel: het harmoniseren van de mens.

In deze drie  uur durende speciale Yin Yoga les deblokkeer, harmoniseer en stimuleer je de energie van de Meridianen,  Wat je actiever, zelfverzekerd en besluitvaardiger laat voelen en met minder irritatie en afvalstoffen in het lichaam.

Beginnend met een korte introductie over de Chinese Yin -Yang en de 5-elementen theorieën, focusing op de elementen en de bijbehorende organen en meridianen.

In deze extra lange Yin Yoga sessie maak je contact met jezelf, geef je je helemaal over en ontspan je diep. Gebruik makend van specifieke poses om de meridianen en chakra’s deblokkeren. Je zal je gewrichten en het stugge bindweefsel van je onderrug, heupen en benen (hamstrings en adductoren) stretchen, stimuleren en openen. Aan het einde ga je genieten van de diepe energetische en emotionele effecten in een welverdiende ontspanning.

Deze speciale les is geschikt voor iedereen die op zoek is naar ontspanning  en een diepe stretch van top tot teen.

ivm de voorbereiding is het belangrijk op tijd in te schrijven
Schrijf je in via info@bamboehart.nl

 

———————————————————————————————————————————————–

 

Ouder-kind yoga workshop

vrijdag 12 april 19.00-20.30  11-18 jaar
zaterdag  13 april 10.00-11.30 uur  5-10 jaar

Deze ouder en kind Yoga workshop is een mooie intense ervaring voor jullie allebei. Door de drukte van alle dag schiet persoonlijke aandacht er nog wel eens bij in. In deze workshop ben je anderhalf uur lang op elkaar ingespeeld.
Door samen ouder en kind yoga te doen en ervaren is het ook mogelijk om los te komen van bepaalde patronen of gewoonten. Je leert elkaar te vertrouwen op een ontspannen en speelse manier. Het is een mooie manier om de emotionele en fysieke band te versterken. In deze workshop is de aandacht volledig op elkaar. Op deze manier voelt je kind zich gezien, voelt het zich veilig en dat stimuleert de ontwikkeling en zelfvertrouwen. Door aandachtig samen te zijn, laat je als ouder weten dat je geïnteresseerd bent in je kind en dat je wilt weten hoe hij/zij zich voelt. Samen werk je aan contact en vertrouwen. Je werkt met kracht en souplesse en leert daarom op een speelse manier met grenzen omgaan, grenzen aangeven en grenzen respecteren.
Ook als er meerdere broertjes en of zusjes in het gezin zijn is het voor het kind en voor de ouder fijn om één op één aandacht te ervaren.
Deze ouder en kind yoga workshop gaat over bewust en aanwezig samen zijn, samen ontspannen en samen plezier hebben. In de workshop leer je te verbinden met je kind door yoga- en ontspanningsoefeningen, visualisatie en massage. De workshop is gericht op de interactie tussen ouder en kind en helpt het basisvertrouwen in elkaar te versterken.

20 euro per koppel
inschrijven kan via info@bamboehart.nl

————————————————————————————————————————————————-

vrijdag 19 april
19.00-21.00 uur

De LENTE er. Kijk, ruik, luister en voel maar.
Van winter (yin) naar lente (yang) is een beweging naar een nieuw begin, uitbreiding en verandering. Lente is de tijd om je grenzen te verkennen en je te verbinden met het ontluikende en nieuwe gevoel in de natuur en JOU.
Voel je welkom bij de Yin Yoga XL les die volledig in het teken staat van de Lente en de grote voorjaarsschoonmaak. Denk daarbij niet in de laatste plaats aan de opruiming van lichaam en geest na de afgelopen ongetwijfeld geslaagde carnavalsdagen.
De les is afgestemd op de hout-energie van de lente. Centraal staan de organen lever (yin) en galblaas (yang) en de bijbehorende meridianen. De daarop afgestemde houdingen inspireren je:
tot een diepe ontspanning van je lichaam
het zenuwstelsel in balans te brengen
je emoties tot rust te brengen
tot een fysieke, mentale en emotioneel detox
Mogelijk is dit voor jou een eerste kennismaking met Yin Yoga. Yin Yoga richt zich op rust, voelen, loslaten en accepteren. We werken in op het dieperliggende bindweefsel (fascia) door langer in een houding te zitten of liggen. YIN is IN en reeds voor velen een uitstekende manier om tot diepe ontspanning te komen, zowel op de mat als in het dagelijkse leven. Het heeft alle elementen in zich waar Yoga voor is bedoeld: therapeutisch, functioneel, ondersteunend én leuk.
Na de les kun je ervaringen delen en genieten van een glas thee.
Geef je snel op voor deze Yinspirerende les:
Vrijdag 15 maart van 19:00 – 20:30u, Yo.
Kosten zijn €15,– per deelnemer.