Let op! Alleen voor dames.

Wist je dat massage de aanmaak van serotonine en oxytocine bevordert? Dit zijn ‘feel-good hormonen die rust, ontspanning en een geluksgevoel geven.


Aroma massage

Bij aromatherapie gebruiken we een plantaardige basisolie waaraan 100% natuurzuivere etherische olie wordt toegevoegd. De samenstelling zal per persoon verschillen omdat het mengsel wordt afgestemd op het doel van de massage. Een aromamassage heeft een nog diepere werking dan een gewone massage omdat het sterker op het lichaam en de geest doorwerkt. De aroma’s spelen hierbij een centrale rol. De olie wordt opgenomen in de bloedstroom, door inademing en via de huid waar het ons lichaam beïnvloed. Bepaalde geuren zullen ontspannend zijn en andere werken juist stimulerend.

Voor wie?

Een Aroma massage is uitermate geschikt voor mensen die last hebben van lusteloosheid, vermoeidheid, depressiviteit, hoofdpijn of migraine, algemene stressklachten of spier- en gewrichtsklachten. Ook kan een aromamassage ingezet worden als onderdeel van een detox kuur.

De behandeling

De rug en schouders worden vier keer met verschillende olie gemasseerd. De eerste keer is om rust te krijgen in je hoofd. De tweede keer is voor het immuunsysteem. De derde keer is voor de spieren, in deze ronde worden de voeten en onderbenen ook meegenomen. De vierde keer is om lekker fris en ontspannen naar huis te gaan. Het is kan natuurlijk ook mogelijk om specifieke klachten door te geven zodat ik de olie daarop afgestemd kan worden.

Etherische of essentiele oliën

Dat geur de gemoedstoestand beïnvloedt is bekend. De gevolgen van stress, zenuwen, neerslachtigheid en energiegebrek zullen door de massage in combinatie met etherische olie verbeteren. Alle geurinformatie die wij krijgen wordt doorgestuurd naar het limbische systeem in de hersenen, de zetel van de emoties. De reukzin is de meest primaire van al onze zintuigen en als enige rechtstreeks verbonden met de hersenen. De meeste ingeademde etherische olie zal weer worden uitgeademd. Een klein gedeelte vindt zijn weg via de longen naar de bloedbaan of via het neusslijmvlies naar de hersenen. Ook de huid neemt de olie op d.m.v. de zweetkliertjes. Hoe meer aroma wordt aangeboden des te meer er in de bloedbaan en in de hersenen terecht komen.

De voedende olie zoals amandelolie en kokosolie voeden de huid maar komen niet in de bloedbaan terecht. De etherische oliën daarentegen hebben zeer kleine moleculen die helemaal in de huid doordringen en via de haarvaten opgenomen worden in het bloed.

Bij Body n Mind Centre Bamboe Hart wordt gewerkt met 100 procent natuurzuivere olie, zonder toevoeging van synthetische producten.